Vastatuuli
Home
Uutissulun edestä ja takaa
Tuulen viemää
Petturien liiga
Linkkejä
Lehdet tuulesta
Tuulesta temmattua
Tuulenhaistelijat

VASTATUULI

Suomen ensimmäinen tuulivoimaa vastustava webbisaitti

Tuulivoima on tuhonnut ja tuhoamassa Suomen kansallismaisemaa - ja tämä vielä luonnonsuojelun nimissä!

Petturien liiga

Ja minkä takia? Käytännöllisesti katsoen ei minkään takia!

Tuulivoimaa Suomessa ei edes yleensä esitetä niissä "piirakoissa", jotka kuvaavat eri energiamuotojen osuutta kokonaisuudessa - koko Suomen tuulivoiman vuotuistuotanto vastaa muutamaa tuntia huippukulutusta pakkaspäivänä.
 
Tuulivoimaa suunnitellaan 10 vuodessa lisättäväksi 500 MW nimellistehoon asti. Nykylaitteilla se merkitsisi 500 tuulimyllyä. Sama tulos saadaan esim. ydinvoimalahankkeessa nostamalla tehoa 1000 MW:sta 1125 MW:iin. Aivan siihen samaan yksikköön, jo rakennettujen yksikköjen viereen. Noin kolmasosahinnalla.
 

Tuulivoiman myytit

Tuulivoimaa ei ole niin paljon maailmalla kuin luullaan: tuulivoiman nimellisteho täytyy jakaa noin neljällä, jotta voidaan verrata todellista tuotantoa. Niinpä koko maailman tuulivoimatuotanto nyt vastaa vain n. 4 muunlaisen 1000 MW:n voimalan tuotantoa. Suomessa on - "ydinvoimayksikköinä"! - vasta 10 MW tuulivoimaa.
 
Tuulivoima ei myöskään kasva nopeimmin! Vuonna 2000 - jolloin ei valmistunut yhtään uutta ydinvoimalaa - maailman ydinvoimaloiden tehon lisäys vastasi koko tuulivoiman tuotantoa samana vuonna.

Tuulivoima ei ole maailmallakaan enää yleisesti hyväksyttyä. Katso linkkikokoelmaa.

Linkkejä

Mitä uutta?

- Lisätty osasto "Petturien liiga" 5.3.2002
- Perustettu, lisätty ulkomaiset linkit 1.3.2002

suruna.jpg
(Alkuperäisen valokuvan on ottanut ilmeisen hyvä luontokuvaaja - miten hän on saattanut?!)


"Lainsäädäntömme on osoittautunut voimattomaksi estämään rantojen kiihtyvää rakentamista. Lomarakentaminen uhkaa hävittää luonnonvaraiset rannat suuressa osassa maata.

On pikaisesti säädettävä rantalaki, jolla Suomi muun Euroopan tapaan suojelee 100-300 metriä leveän vyöhykkeen rantaviivasta." - Vihreän liiton ohjelmasta vuodelta 1994

Under Construction

Kommentit joko sähköpostilla tai keskustelufoorumille

Mailia webmasterille

Keskustelupalsta